‘Neelofa penunggang agama’, ‘Hajah Lofa meroyan cuba shade wedding Fattzura’ – some of the nasty remarks been throwing at her since last night, and the list goes on. Why? Because Neelofa, one of the most successful celebrity entrepreneurs, launched her new Naelofar Hijab collection (Be Lofa) at Zouk. Yes, Zouk the famous night club in KL. Twice in a row after getting online backlash dengan isu vitamins untuk baby, now this. When you read through this blogpost you might notice ‘ironic stuff’ here and there. I will let you be the judge.

Kredit: Instagram Neelofa

To cut it short, last night in conjunction with celebrating her own 29th birthday and the launch of her latest ‘Be Lofa’ hijab line Lofa and her team were busy posting all these Instagram stories. So of course because it’s Lofa majlis itu menarik perhatian ramai and boom! The whole Twitterjaya meletop lah apa lagi. She got attacked left and right with series of tweets from Tweetfamous and netizen mocked her and Naelofar Hijab brand with insulting comments – only after they identified or Bahasa Melayunya perasan lah kan the event took place at Zouk.

Okay yang ini kelakar sikit. Like maki orang tapi terpalit dekat muka sendiri. The catch is, the people yang first identified it as Zouk could be the same people yang pernah jejak kaki pergi sana (aha!). I looked around, Neelofa and her team macam tidak ada (or could be I missed it) mention anywhere where they were doing the event at.

Only after she did her PC baru dia reveal about doing it at Zouk sebab the press were bombarding her with questions after isu Zouk ni sudah already meletop dekat Twitter while the event was still going on!

Now let’s be real. I was asking the same question like you guys to myself. Why Zouk? Kenapa tidak pilih tempat lain to launch a hijab collection. I do admire Neelofa. She is a very smart lady and I always keep up with her latest updates. Bukan cuma sebab demam #Lofattah atau drama Suri Hati Mr Pilot. Fans and haters demanded an answer and all she said was ‘I don’t care’ – clearly dia cuma brush off the hate comments and sudah tidak kisah apa orang nak kata tentang dia.

I can admire someone without condoning morally wrong or sensitive stuff. Because I can sit comfortably in the middle between liking you or just don’t give a damn. So I take it she has her own reasons for doing it at Zouk. I may not be religious but I find it shocking and sensitive. There are many other good places and event halls to launch a hijab collection but not at a club like Zouk. Macam launch makanan vegetarian dekat rumah sembelihan. Geddit?

So ada beberapa kemungkinan:

  1. Sekadar marketing gimmick to create a wave of brand awareness. Kind of ‘genius’ but again tudung + club (??). I personally think she doesn’t need this. Nama dan brand dia sudah cukup besar to opt for this kind of gimmick.
  2. She was trying to be shady and steal the spotlight from Fattzura. The issue meletop sampai orang sudah terlupa ada Fattah and Fazura’s wedding last weekend. Eh hello ada wedding tema apa haritu? Fairy fairy something? Sorry tidak ingat sudah byeee

For me to hurt someone really bad tidak perlu pukul bertumbuk sampai lebam. Cukuplah dengan kata-kata. Lontarkan saja segala kata nista yang kita tahu, nahh sudah mampu buat orang terasa hati dan malu. Kita kata Neelofa penunggang agama dan memalukan agama Islam. Tapi dalam pada kita ‘menasihatkan’ dia dengan berbakul kata-kata yang mengaibkan, kita terlupa perbuatan kita itu pun bukan bercirikan seorang Muslim yang baik. Neelofa salah percaturan, tapi kita menambah berat dosa kita sendiri dengan ucapan yang mengeji.

Setiap perkataan yang kita ucapkan adalah doa yang akan melantun kembali dekat kita

Write A Comment