Category

Style + Grooming

Category

Rasanya dulu aku pernah cerita pasal Sparkling Skincare kan? Lepas guna Tabita aku tidak jumpa skincare yang boleh kembalikan kesihatan kulit aku. Sudah cuba daripada jenama paling mahal ke paling cikai sekali. Hampa! Susah betul nak cari. Tapi alhamdulillah terjumpa dengan skincare yang satu ni. Mula-mula rasa ragu tu memang menebal. Tapi cuba juga sebab tengok testimoni memang ok. Seriously lepas sebulan pakai muka kembali okayh. Paling ketara jerawat makin senang kecut dan hilang. Tidak adalah bertepek kat muka siang malam. Satu lagi kulit wajah sekarang sudah tidak kusam macam dulu. Makin cerah kembali kepada tona warna asal dan kurangkan juga bintik-bintik hitam selain pudarkan jeragat dan bekas parut jerawat. Bila nak post gambar dekat Instagram terus rasa tidak malu kalau tidak letak filter. Lagipun korang percaya ke strategi orang jual skincare konon letak testimoni meletop berhasil sedangkan sebatu jauh pun nampak letak filter effect Camera 360 kan??!! Jom cuba…

Tips penjagaan kulit untuk lelaki antara top entries dalam blog nih. Mula-mula orang macam buat tidak endah dengan entry tu. Tapi makin lama makin naik sebab dek penangan kesan SEO. Hebat tidak? Aku sendiri waktu buat entry tu main bantai je sebab niat asal nak share berkongsi pandangan cara terbaik jaga kulit muka untuk lelaki je. Tapi makin lama makin meriah jumlah pageview untuk post tu. Adakah ini bermakna kaum lelaki makin mementingkan penjagaan wajah? Kalau kita tengok situasi sejak beberapa tahun ni pengetahuan tentang perlunya bagi lelaki untuk menitikberatkan penjagaan kulit makin meluas. Persoalannya, apakah produk yang sesuai untuk wanita dan juga lelaki? Cuba produk Sparkling Skincare ni. Lupakan produk-produk pengelupasan lain yang bersepah dekat alam maya nih. Apa guna nak kulit yang cantik n sihat tapi terpaksa tahan pedih, kulit mengelupas sampai muka merah-merah macam udang kena rebus kan? Pakai je Sparkling Skincare ni. Dalam masa 4-5 hari…

Tabita?? NO MORE! Haaaaa konfiden ke tidok? Kalau dulu, terutamanya tahun lepas memang itulah produk yang aku berminat sangat nak cuba, tersuka dan terus pakai untuk beberapa bulan. Tapi itu dulu. Hubungan kitorang tidak lama memandangkan aku tidak tahan betul nak pakai produk kecantikan yang satu itu. Eh no before ada yang menceceh kata aku down kan produk orang lain aku tidak buat macam tu. Sebab aku sendiri pakai n jual benda tu dulu. Tapi kita kena faham yang sebagus mana pun Tabita tu pasti akan ada produk lain yang kalau tidak lebih bagus sekurangnya hampir menyamai keberkesanan dia. So aku perkenalkan produk kecantikan terbaru yang diperbuat menggunakan teknologi Korea namun hasil keluaran Filipina, namanya Sparkling Skincare. Dalam setiap set ada Sparkling Cleanser, Toner, Serum dan Gluta White Cream yang paaaaaaaling laku. Sebab apa laku? Sebab ramai akui suka dengan krim malam itu. Kesan Gluta White Cream yang memutih dan…

No Filter! Penjagaan kulit lelaki sebenarnya sangat leceh ye. Dari segi pilihan brand yang ada untuk penjagaan muka lelaki pun tidak banyak sebelum ini. Payah nak cari jenama kecantikan kulit terbaik Malaysia yang betul-betul sesuai dengan kulit sebab berbanding perempuan kulit lelaki agak lain ye. Bermula dengan Tabita, aku ada juga cuba beberapa set penjagaan muka yang lain. Bila kerja dekat tempat yang sekarang memang tak boleh lah nak selekeh-selekeh lagi. Kena ambil tahu juga benda-benda remeh macam ni. Lepas dapat maklumat tentang Gluta White cream dan Sparkling Skincare, ramai customer yang mula berpuas hati dengan produk ni melalui blogshop ILoveblogshoppe. Bukan sahaja perempuan malah lelaki pun suka! Dan paling penting sekali bila sesuai dengan mereka. Sparkling Skincare mencerahkan kulit dan membantu mengawal jerawat pada muka. Malah memudarkan parut jerawat serta jeragat! Kandungannya yang jauh lebih natural berbanding skincare lain seperti Tabita Skincare memberikan hasil yang cukup bagus untuk kulit.…

This is a sponsored post. Scroll down for latest entries. Ramai merungut bila Tabita, walaupun effective, tapi seksa nak digunakan. Sebab membuatkan kulit mengelupas, merah-merah, macam terbakar kulit. Tapi kini di ILoveblogshoppe ada skincare baru untuk menjadikan kulit cerah, memudarkan parut jerawat, menghalang jerawat sekaligus membuat kulit kelihatan lebih muda! Didatangkan daripada Philippines, produk kecantikan terbaik Sparkling Cleanser lebih mesra dengan kulit kerana mengandungi menthol dan lemon yang membuatkan kulit terasa sejuk apabila dipakai. Teradapat dua set iaitu Exclusive dan Regular, di dalam setiap set ada cleanser, toner, serum dan Gluta White cream untuk produk kecantikan Malaysia terbaik ini. Sesiapa yang sudah gunakan produk kecantikan muka terbaik Gluta White cream pasti akan ambil set ini sebab kesan yang cukup bagus apabila digunakan. Malah setiap minggu lebih 200 set/botol berjaya dijual dek kerana customer suka dengan keberkesanan Gluta White cream dan Sparkling Cleanser. Lebih banyak info dan testimoni boleh dilihat di Instagram…

This is a sponsored post. Scroll down for latest entries. Hari Raya Aidilfitri sudah makin mendekat, tapi anda masih tercari-cari produk kecantikan kulit yang sesuai dengan jenis kulit anda? Produk yang ada di pasaran biasa masih belum ada yang berkesan? atau sudah jumpa dengan produk skincare online tapi harga agak mahal atau mengandungi bahan kimia yang diragui? Kalau semua kenyataan di atas sedang membelenggu anda, kami cadangkan anda cuba produk InstaBright ! Diformulakan dengan bahan-bahan natural atau semula jadi, produk ini menggunakan teknologi dari Korea yang ternyata terkenal dengan produk-produk kecantikan yang berkualiti tinggi. Produk ini berfungsi : Membersihkan wajah. Menghilangkan bintik-bintik hitam. Mengecilkan liang pori-pori. Mencerahkan wajah. Menghaluskan kulit. Melindungi wajah daripada sinaran UV. InstaBright Day Cream boleh dijadikan sebagai bahan asas untuk make-up. Mengurangkan jerawat. Menghilangkan/mengurangkan jeragat/freckles. Memudarkan parut jerawat. Menyekatakan warna kulit. Produk ini tidak melibatkan proses pengelupasan dan kesannya dapat dilihat dalam tempoh 5-7 hari bergantung…

Aku kalau ada power nak je cakap macam ni ‘Dengan kuasa bulan, aku nak rambut macam ni!’ pooooffttt terus rambut serabut jadi terletak smart macam ni (-.-) Berangan. Heh. Hahaha btw, since ramai sangat ‘kritik’ rambut aku sekarang sangatlah out of style *sedih! macam jantung tertusuk sembilu mendengornya* and nampak nerd gila, so aku terfikir-fikir next month plan nak tukar style rambut baru. Macam menyesal potong hari tu dengan hairstylist banyak kerenah dekat Michael and Guys dekat Times Square. Ouh yeah I went there to get my hair cut after work dan kebetulan hari yang sama ada kes budak perempuan Cina mati sebab terjatuh tu. Kalau nak tahu tempat dia mati tu memang depan je dengan saloon ni. Masa aku lalu mayat dah tak ada, diorang ganti letak meja kat situ. Si tukang gunting yang buat rambut hari tu ya rabbi serabut lah hakak tu!! tengah dia pegang gunting rambut…

Hari tu Izz ada buat entri pasal penjagaan kulit bagi lelaki kan, kali ini it would be on general. Lelaki atau perempuan pun boleh. Sesetengah orang ada masalah kulit kering, sama ada biasa-biasa sahaja or worse it will bother you a lot and completely miserable. Hey, I dont know much but I got few tips that may help you 🙂 1. Madu/Honey For your information, honey is a natural moisturizer and can add moisture to your skin. Its antibacterial qualities can help reduce redness, swelling and breakouts by killing acne-causing bacteria. My tips : simply put a lil amount of honey on pimple overnight and see the difference it can make, you might be amazed! 2. Yogurt Ok ini agak penting. Yogurt has been used by many to help regain lost moisture in the skin. Bukan setakat pakai untuk muka, malah satu badan. My tips : lumurkan yogurt di bahagian kulit yang kering, biarkan untuk beberapa minit dan…

Sticky post. Kindly scroll down for latest entries. Thank you. Update : Stok terbaru Tabita akan sampai Ahad ini. Untuk serious buyer sahaja. Siapa cepat dia dapat. Kami menawarkan harga antara yang paling murah dan berbaloi berbanding yang lain menawarkan harga melampau kepada pembeli. Kulit yang cantik menjadi dambaan semua orang. Tidak kiralah perempuan mahu pun lelaki, masyarakat makin bersifat terbuka dalam penjagaan penampilan. Zaman sudah berubah, yang nampak cantik dan tampan sering menjadi perhatian. Memiliki kulit yang sihat adalah salah satu caranya untuk membuatkan anda disedari. Bagi wanita penggunaan make up pastinya cara mudah untuk menutup kesan cela dan jerawat di muka kan? Namun bagi sesetengah orang ianya melecehkan. Setiap kali mahu keluar rumah terpaksa mengenakan sedikit make up. Bagi kaum lelaki pula, lebih suka akan wanita yang tampil secara natural kerana itu menunjukkan kecantikan semula jadi. Tabita adalah produk dari Indonesia dan telah menjadi rahsia kepada kecantika kulit…