Category

Review

Category

If you missed my first review on Jerome & Terry brand, you can click that link 😉  By the way, the other day I was throwing out hints about this giveaway from Jerome and Terry and people have been asking me since then. Okayh nahhh guys! Now korang boleh join the latest giveaway (on top of the iPhone 8 giveaway). Pihak Jerome & Terry sendiri akan pilih 3 orang pemenang where each of them will get a pair of sandals. So the designs up for grabs are from the ‘Adam Collection’ – A03, A04 and A05. The first prize is A05 which is worth RM115, A04 (RM95) is for the second winner and A03 (RM75) for the third winner. Apparently kesemua hadiah ini adalah antara design paling popular dalam koleksi ‘Adam’. T&Cs untuk giveaway ini seperti di bawah: Tulis ‘IG: Jeromeandterry’ atas kertas dan snap gambar tersebut. Post gambar…

Just like anyone else, I like good nice things. But when it comes to fashion-related stuff I tend to play safe within my own comfort zone. I am not the type who will go all out, test different styles at one go or wear bright colours in public – because I know what is good for me and I can’t rock everything like all the fashionistas out there. But yes, I do check out those on Instagram who always get invited to fashion shows wear unique outfits and dress smartly. Oh yes, I have mad respect for these people! So when I first saw this one particular local fashion brand, that is new, I said ‘This is nice’. You see, you can tell already lah what kind of person I am. I am the type who likes simple, nice things. I appreciate minimalist designs and this Jerome & Terry brand…

Personally I like sharing good stuff, well info je lah ;p , sebab ada satu perasaan yang sangat best bila apa yang kita suka tu n orang lain pun try akan rasa yang sama. Contohnya macam cookies ni. Someone gave me a jar of these beauties as biskut raya a day before I went back to JB balik kampung (oiii there, thanks for the cookies!). Tapi tidak bawak balik pun sebab banyak sangat dah kuih raya yang already packed nak bawak naik flight. This year’s biskut raya 2016 semua beli online. Uh-uh the old kuih tunjuk tidak ada sudah for me, beli online sebab cheq malaihh nak keluaq, me being a homie-boy type at best. So awal puasa lagi dah buat list nak beli kuih raya 2016 online dari siapa n all that. Masa dapat ni a night before balik kampung. Mula-mula terdetik juga dalam hati ‘Nak bawak ke tidak?…

What a beautiful short film made for this year Hari Raya. Thanks Malaysia Airlines! Buat aku terlupa terus apa jadi dua hari lepas. Lebih bermakna lagi-lagi lepas insiden Low Yat Hari tu. Hurry up someone get me some tissues pleaseeeee! Mata masuk habuk pulak. Siapa potong bawang dekat office ni! (T.T) By the way, right after work pukul 4 terus nak sesiap pergi KLIA2, mau balik kampung lorrr. Hopefully semuanya okayh. Jauh mengharap Hari Raya tahun ni lebih bermakna daripada yang sebelumnya. Omg sounds cliche kan? But yang cliche tu lah sesuatu yang jujur semua orang harapkan. Hari Raya ni lebih special. Ada ke satu hari dalam setahun tu yang boleh dekatkan korang dengan hampir semua yang kau kenal, yang rapat, even yang jarang tegur or hampir tidak pernah tahu kewujudan pun?? Contohnya macam sedara-mara jenis bau-bau bacang (ke kacang?). Hari Raya ni je lah waktu paling sesuai untuk kita…

Rasa macam dah muak sebenarnya nak promote benda alah ni. Tapi masalahnya order memang menderu masuk dalam ILoveblogshoppe dek kerana supplement ni. Bagi yang sudah jadi peminat setia mesti tahu apa kepentingan Glutaking ni. Tapi bagi yang belum tahu, secara ringkasnya Glutaking adalah supplement tambahan buat anda untuk dapatkan kulit yang cerah, cantik, berseri dan glowing. Sekarang ini Glutaking Advance hadir dengan formulasi terbaru yang lebih baik dan bagus daripada sebelumnya. Kesannya juga lebih pantas dan lebih bagus! Glutaking Advance berkesan ke atas satu badan ye. Jadi korang kena expect yang kesannya itu akan jadi ke seluruh badan anda dan bukan setakat dekat muka je tahu! Harga : RM150 FREE Postage SMS/Whatsapp 0173054780 Kalau nak text sahaja, teruskan dengan payment then kita akan proceed dengan penghantaran. Tidak payah susah-susah call. Glutaking Advance juga sesuai untuk lelaki dan wanita. So ini adalah antara tips penjagaan kulit muka yang paling mudah. Cuba…

Memandangkan kurang daripada dua minggu sahaja lagi kita nak menyambut bulan Ramadan, so nak tanya soalan yang agak valid iaitu ‘Korang dah buat persiapan Hari Raya?’ haaaaaaa tidak kisahlah apa jawapannya sekali pun pasti korang akan dapati blog post kali ini akan disukai! Bagi yang sudah sesiap hantar baju raya dekat tukang jahit rasmi family tidak apalah anggap je entry kali ini tempat untuk korang lepas geram cuci mata sesaje atau paling tidak pun tempat menambah informasi terkini. Haaa gituh. Bagi yang belum buat persiapan raya walau satu apa pun, macam aku, mesti banyak alasan dah kita sesiap karang untuk jawab dekat orang bila kena tanya kan? Walaupun secara azalinya kita terdiri daripada golongan yang kreatif, tetiberrr, dan selalu ada je jawapan nak dijawabkan balik tapi kadang-kadang penat juga nak ulang benda yang sama, betul tidak? So nak tidak nak kenalah juga jawab dan rasanya paling mudah adalah dengan actually…buat…

Sekarang ni trend ambil gambar sendiri atau selfie sudah makin menjadi-jadi popular. Kita ni rakyat marhaen sudah tentulah kalau selagi boleh bergambar tu selagi tu nak penuhkan all those social media accounts macam Facebook, Twitter, Blog dan terutamanya Instagram dengan pelbagai jenis gambar kita ambil. Tidak kisahlah gambar bunga ke, taman burung ke, kandang rimau dekat zoo ke, hatta gambar sepotong kek dalam fridge yang sayang sangat nak makan pun kita upload kan? Bukan orang biasa je, selebriti macam Siti Nurhaliza, Elfira Loy, Hanis Zalikha n Nora Danish adalah antara yang paling rajin ber’selfie’! Tapi tidak macam kita lah letak pose paling mantap pun 10 butir like je dapat. Diorang tu letak gambar celahan telinga kucing pun beribu-riban orang picit like. Ahli politik pun boleh tahan hebat ok! *sesambil jeling Bang Najib dengan KJ* So selama ni kalau ambil gambar sendiri tu kemain nak kena set timer lepas tu panjangkan…

Aku ada satu dress Muslimah daripada Jovian Mandagie for Zalora ni. Harga asal RM450 tapi aku boleh bagi lebih murah daripada tu. Size M. Sebab apa nak jual? Kisah sebenarnya nak belikan untuk orang tapi size nan hado tidak muat pulak so daripada simpan berhabuk dekat rumah better jualkan dekat orang yang berminat. Condition dia tip top belaka tidak perlu risau. Kalau nak boleh contact : 0173054780 Tapi nombor itu hanya untuk tujuan BUSINESS macam Sparkling Skincare atua Bag Furla Malaysia sahaja. Nak flirt-flirt or mengada-mengada gedik tidak payahlah. Nombor itu untuk tujuan business sahaja. Lagi satu untuk yang SERIOUS sahaja ye. Kalau nak dress ni silalah contact nombor tu. Design lain tidak ada, warna lain pun tidak ada. Hanya satu ni sahaja. Sesuai untuk dijadikan dress Muslimah. Fesyen Muslimah terkini kan semakin popular sekarang kan so ramailah hijabista or perempuan berhijab dok tercari-cari baju Muslimah macam ni. Bagi yang…

Rasanya dulu aku pernah cerita pasal Sparkling Skincare kan? Lepas guna Tabita aku tidak jumpa skincare yang boleh kembalikan kesihatan kulit aku. Sudah cuba daripada jenama paling mahal ke paling cikai sekali. Hampa! Susah betul nak cari. Tapi alhamdulillah terjumpa dengan skincare yang satu ni. Mula-mula rasa ragu tu memang menebal. Tapi cuba juga sebab tengok testimoni memang ok. Seriously lepas sebulan pakai muka kembali okayh. Paling ketara jerawat makin senang kecut dan hilang. Tidak adalah bertepek kat muka siang malam. Satu lagi kulit wajah sekarang sudah tidak kusam macam dulu. Makin cerah kembali kepada tona warna asal dan kurangkan juga bintik-bintik hitam selain pudarkan jeragat dan bekas parut jerawat. Bila nak post gambar dekat Instagram terus rasa tidak malu kalau tidak letak filter. Lagipun korang percaya ke strategi orang jual skincare konon letak testimoni meletop berhasil sedangkan sebatu jauh pun nampak letak filter effect Camera 360 kan??!! Jom cuba…