Category

Fashion & Entertainment

Category

Break up, putus cinta – something that happens, at least once, to everyone. Something that we all can relate to. There was this ‘funny’ moment at one point in my life where I was chilling at some cafe with my friends, updating each other about….people mostly. A broke up with B, C started to date D who used to be with E, who happened to be C’s ex and so on. I laughed at them like hell but come on, not like I wasn’t involve in some sort of relationships with twisted ends like them. In fact, let’s be honest even I am an ex lover to…..how many people out there? Can’t count myself ahaha. Talking about exes, what kind of ex lover are you? How do you bounce back? If you can describe yourself based on popular songs or singers, what would it be? Crazy, delusional psychopath Taylor Swift…

‘Neelofa penunggang agama’, ‘Hajah Lofa meroyan cuba shade wedding Fattzura’ – some of the nasty remarks been throwing at her since last night, and the list goes on. Why? Because Neelofa, one of the most successful celebrity entrepreneurs, launched her new Naelofar Hijab collection (Be Lofa) at Zouk. Yes, Zouk the famous night club in KL. Twice in a row after getting online backlash dengan isu vitamins untuk baby, now this. When you read through this blogpost you might notice ‘ironic stuff’ here and there. I will let you be the judge. Kredit: Instagram Neelofa To cut it short, last night in conjunction with celebrating her own 29th birthday and the launch of her latest ‘Be Lofa’ hijab line Lofa and her team were busy posting all these Instagram stories. So of course because it’s Lofa majlis itu menarik perhatian ramai and boom! The whole Twitterjaya meletop lah apa lagi.…

Dato’ Seri Siti Nurhaliza, or fondly known as Siti, is second to none in the local music scene. Hailed from the popular Bintang RTM singing competition back in 1995, she has put Malaysia and the neighbouring markets under her spell. The reigning queen of the Malaysian music industry can still pull crowds to her sold-out concerts and it seems we just can’t stop to love her. Why we love her so much that we can never compare her with other singers? Her God-gifted voice absolutely tops the list but what else? My take would be her warm and friendly persona. Yes. Semua orang akan jatuh hati dengan karakter personalitinya yang sopan – the true essence of a real Malay woman. Kredit: Instagram Rozisangdewi Sudah 23 tahun figura yang cantik, mesra dan rendah hati ini mementaskan bakatnya di persada seni dan semalam baru sahaja meraikan ulangtahun rasmi kelab peminat SitiZone ke-14.…

Tadaaaaaaa! Yeayyy finally! Yes, finally, ada jugak tempat lepak untuk budak-budak Zalora nih. Cut to the short, maybe lepas banyak staff bagi idea yang demand to have a nice place untuk relax now sudah ada. (ahhh yes, aku antara orang yang mintak ada tempat macam ni dekat opis. Yes, aku bagi idea through survey yang dorang hantar setiap tahun dekat staff. Tu antara tempat paling senang  nak kita suarakan kemahuan, apa yang kita demand nak company improve. Kuncinya, jangan jawab merepek-merepek. Jawab dengan ikhlas juga. Kalau kau tidak jawab dengan betul, macam mana dorang nak tahu masalah or idea yang korang ada kan?) Tahun lepas aku ada mintak secara halus yang bersopan (walaupun) thru survey tu mintak antaranya tempat untuk staff kekonon boleh lepak chill. Bagus untuk release stress. Tetiba, eh sudah ada tempat ni. Cool ke tidok? So around March hari tu our new chill-out lounge dekat level bawah…

Korang kenal Fynn Jamal? Sejujurnya aku pernah dengar nama dia lama jugak, paling tidak pun tahun lepas. Tapi tahu gitu-gitu je lah. Masalahnya tentang orang Malaysia, terutamanya orang Melayu, ni suka benar dengar dan sebar hal-hal yang kurang elok sebahagian masanya. Ya, khabar tentang Fynn Jamal ni mula-mula memang ‘kusam’ je yang aku dengar macam ‘Fynn Jamal over’, ‘Fynn Jamal Melenting’, ‘Fynn Jamal Syok Sendiri’ dan macam-macam lagi yang kalau tuan empunya diri dengar mesti rasa kelat nak telan sendiri. Tapi ada satu ketika aku tertarik dengan dia sebab dia sangat pandai mengarang ayat puitis yang enak betul dibaca. Dia ada bakat dalam itu. Kemudiannya aku dengar tentang anak dia si kecil comel Bakti Arjuna Fitri. Tentang kisah kesihatannya dan status si anak kecil itu di samping Fynn Jamal dan suami. Kemudian, aku terdengar lagu ‘Arjuna Beta’ dekat TV3. Googled sikit tentang lagu tu. Jumpa dekat Youtube. Terus melodi dengan…

Memandangkan kurang daripada dua minggu sahaja lagi kita nak menyambut bulan Ramadan, so nak tanya soalan yang agak valid iaitu ‘Korang dah buat persiapan Hari Raya?’ haaaaaaa tidak kisahlah apa jawapannya sekali pun pasti korang akan dapati blog post kali ini akan disukai! Bagi yang sudah sesiap hantar baju raya dekat tukang jahit rasmi family tidak apalah anggap je entry kali ini tempat untuk korang lepas geram cuci mata sesaje atau paling tidak pun tempat menambah informasi terkini. Haaa gituh. Bagi yang belum buat persiapan raya walau satu apa pun, macam aku, mesti banyak alasan dah kita sesiap karang untuk jawab dekat orang bila kena tanya kan? Walaupun secara azalinya kita terdiri daripada golongan yang kreatif, tetiberrr, dan selalu ada je jawapan nak dijawabkan balik tapi kadang-kadang penat juga nak ulang benda yang sama, betul tidak? So nak tidak nak kenalah juga jawab dan rasanya paling mudah adalah dengan actually…buat…

Aku ada satu dress Muslimah daripada Jovian Mandagie for Zalora ni. Harga asal RM450 tapi aku boleh bagi lebih murah daripada tu. Size M. Sebab apa nak jual? Kisah sebenarnya nak belikan untuk orang tapi size nan hado tidak muat pulak so daripada simpan berhabuk dekat rumah better jualkan dekat orang yang berminat. Condition dia tip top belaka tidak perlu risau. Kalau nak boleh contact : 0173054780 Tapi nombor itu hanya untuk tujuan BUSINESS macam Sparkling Skincare atua Bag Furla Malaysia sahaja. Nak flirt-flirt or mengada-mengada gedik tidak payahlah. Nombor itu untuk tujuan business sahaja. Lagi satu untuk yang SERIOUS sahaja ye. Kalau nak dress ni silalah contact nombor tu. Design lain tidak ada, warna lain pun tidak ada. Hanya satu ni sahaja. Sesuai untuk dijadikan dress Muslimah. Fesyen Muslimah terkini kan semakin popular sekarang kan so ramailah hijabista or perempuan berhijab dok tercari-cari baju Muslimah macam ni. Bagi yang…

Finally dapat juga beli walaupun sekadar CD sahaja bukan VCD ataupun DVD. CD Konsert Lentera Timur Dato’ Siti Nurhaliza bersama Orkestra Tradisional Malaysia yang pernah berlangsung dekat Istana Budaya. Tahun lepas kalau tidak silap. Puas cari ye sejak Kak Rozi iaitu kakak ipar n PA Siti bagitahu sudah keluar last week. Cari dekat Pavi semua masih tidak ada. Last-last dapat dekat Rockcorner KLCC. Itu pun siap call bagi nak pastikan sudah ada malas n takut kalau pergi tetiba tidak ada kan. Heh. Kalau nak dengar lagu Irama Malaysia, dengar lagu yang Siti Nurhaliza nyanyikan Itulah apa yang arwah atuk kata dulu. Kaset album pertama dia belikan was Sanggar Mustika masa tu. Time sekolah lagi. Sampai sekarang aku rasa Siti adalah antara penyanyi yang mampu nyanyikan jenis lagu macam ni dengan cukup baik sekali.

Seringkali pemergian seseorang itu selalunya dengan tiba-tiba dan tanpa diduga. Pemergian itu pasti membawa berita yang meruntun hati; tidak kira sama ada insan yang kita kenal rapat atau sekadar kenal dari jauh sahaja. Pemergianmu satu kehilangan buat semua yang menyayangi dan mengagumi kamu. Aku salah satunya. Aku tidak pandang sejarah lampau atau kisah lamanya, yang aku pandang kegigihan beliau ketika hidup sebagai seorang ibu, isteri dan anak. Doaku untuk kamu, Azean Irdawaty, moga Allah beri tempat di sampingNya bersama mereka yang beriman. Amin in sha Allah :’) Al-fatihah

Siapa minat tengok Lord of the Rings? Mesti korang suka juga tengok Hobbit kan? Well nak hujung 2013 ni makin banyak filem best-best tahu. Aku panggil bulan December adalah bulan pokai sebab duit banyak habis tengok wayang. Sob sob…. Hobbit The Desolation of Smaug dah keluar! Actually dekat Malaysia keluar December 12 2013 tapi kebiasaannya kalau filem yang besar macam ni mesti malam sebelum tarikh tu dah ada dekat panggung….and I was right! Hari Rabu tu check dekat GSC and TGV memang dah ada. Showtime dalam pukul 8 ke atas. Paling kecewa bila banyak dah full. Merata sold out okayh! Last-last dapat dekat GSC The Gardens. Movie start pukul 11.45 pulak tuh. Oh redha je lah sebab esok pagi nak pergi kerja kan. Filem ni besar, itu sudah tentu. Tapi entah kenapa aku rasa ada elemen CGI untuk sesetengah babak macam ‘cikai’ atau tidak cukup cantik kalau nak dibandingkan dengan…