Category

Events

Category

Calling out for fashionistas and fashion bloggers, Zalora Malaysia the hottest online shopping site is throwing a huuugeee launch party for their new collaboration with River Island! River Island is a British brand and has over 300 stores worldwide! It is known of its stylish and affordable collections of shoes, bags, clothing and accessory for men and women. Thanks to Zalora, now you can shop this trend-setting British high-street brand online at their store and experience the best online shopping moments by shopping with them! Behind The Scenes Actually, aku ada beli something daripada brand ni. Aku beli wallet sebab dah nazak wallet yang aku pakai dari zaman study dulu. Terjumpa bila tengah check dekat page preview depa. Best! Kualitinya bagus n tidak perlu tunggu lama pun nak dapat lepas order. Nanti lain post aku khabarkan tentang ini. The new collections come with amazing quality! Alamak rambang mata bila tengok…

The New Kuala Lumpur Fashion Week 2013 telah berlangsung dengan meriahnya! Untuk hari terakhir tu aku sempat pergi tengok under Zalora Malaysia untuk show koleksi-koleksi daripada pereka-pereka fesyen muda Carven Ong, Nurita Harith, Zakwan Anuar dan Zeal. Alamak, excited kot untuk attend event ni. Ehermm korang masih ingat nama Nurita Harith? Alarh designer yang pernah buat statement dekat Twitter tak berkenan dengan perangai si Nelopahhh tu heh. So kali ini dia antara 4 orang designers yang ditampilkan untuk segment under Zalora Malaysia. Beliau juga antara nama yang paling disebut dan dinantikan petang itu. Ahhhh excited nya! Pengacara pada petang itu ialah si cantik Elaine Daly yang memakai baju rekaan Nurita Harith kalau tak silap. Ouh btw sorry lah gambar sikit je malah tak dapat tunjuk rekaan lain sebab battery hp kiokkk bila dah half way majlis. Sedih kan? haha Tahniah kepada Zalora Malaysia! Tahniah pereka-pereka muda tersebut. Kepada blogger yang…

Dato’ Siti Nurhaliza, Ziana Zain, Nur Fazura dan Ning Baizura – itu antara nama-nama hebat dalam industri hiburan Malaysia yang memeriahkan Rizman Ruzaini Raya Fashion Show semalam. Hadir untuk memberikan sokongan kepada pereka fesyen kegemaran, artis-artis terkenal tanah air itu tampil cantik dengan busana rekaan duo tersebut. 4 bintang tersohor yang sering mendapatkan khidmat rekaan Rizman Ruzaini. I guess fashionistas are looking forward for this Raya collection macam tahun lepas n the hype is gonna be good! Ok gambar ini tidak ada kena mengena dengan fashion show itu. Saja je letak sebab suka tengok keletah nakal Siti Nurhaliza yang kita jarang nampak…hahaha comel!! Kredit : Instagram RoziSangDewi, CTDK, Rizman Ruzaini & MissFazura

Adi Putra ada peminat tak dekat sini? Cuba lelambai sikit hihi ;p A good news, could be a freeeeaaaking good one, to all Adi Putra’s fans Artist KL is organizing Majlis Berbuka Puasa Bersama Adi Putra untuk bulan Ramadhan yang bakal menjelma tidak lama lagi. Bertempat di Bora Ombak, Ampang majlis istimewa ini akan diadakan pada 14 Julai 2013. Anda bukan hanya dapat menikmati iftar bersama pelakon kesayangan anda malah di samping itu membantu mereka yang memerlukan kerana sebahagian daripada hasil jualan tiket akan disalurkan kepada Pertubuhan Kebajikan Anak-anak Yatim Al-Nasuha. See? Sounds good what! Dalam pada kita bergembira kumpul beramai-ramai mengeratkan silaturrahim kita dapat beramal membantu adik-adik di Al-Nasuha πŸ™‚ Love is not patronizing and charity isn’t about pity, it is about love. Charity and Love are the same – with charity you give love, so don’t just give money but reach out your hand instead. ~ Mother Teresa Tidak…

This is a sponsored post. Please scroll down for latest entries. Artist KL is organizing a beauty workshop on this coming April. Berminat? Boleh dapatkan maklumat tarikh, tempat dan waktu seperti di atas. Sila hubungi Ms Norain (013-3834769/03-92868692) untuk maklumat lanjut. Selain itu, untuk yang suka bergaya dan fesyen ala hijabista, boleh juga daftar sebab they are going to teach and show you the essential tips on how to style your hijab. Menarik kan? Selain belajar macam mana nak solek cantik-cantik korang juga akan dapat sijil, goodies bag dan macam-macam lagi! Jangan lepas peluang untuk sertai beauty workshop ni sebab korang akan berpeluang untuk belajar cara make up yang betul daripada make up artist yang sangat famous iaitu Awin Seindah Wajah. Selain terkenal sering menjadi pilihan untuk wedding atau majlis perkahwinan, Awin juga pernah menata rias wajah selebriti-selebriti terkenal. Hebat tak? Dengan pengalaman yang cukup luas dalam bidang solekan, beliau bersedia berkongsi…

“Bermadu dengan perempuan lain sakit rasanya, tapi saya bermadu dengan rakyat peritnya ada nikmatnya pun ada.” – Teater Tun Siti Hasmah Ini sambungan kepada previous entry. Paginya kita tengok Istanbul Aku Datang, n malam kita get ready ke Istana Budaya tengok Teater Tun Siti Hasmah pulak. Kita naik cab je senang kan memandangkan kereta tak ada….huhu Pak cik teksi tu stopped betul-betul dekat depan Istana Budaya. Ramai juga orang. Sampai-sampai je kita terus settled kan tiket dulu memandangkan kita beli tiket secara online, so kena collect tiket dulu. Kita sampai boleh kata on time jugaklah. Crowd penonton belum dibenarkan masuk lagi, semua masih menceceh happy amek gambar sakan…kami pun sama! hehehe Dekat sini kalau ikut procedure, sebelum pementasan bermula kita kena masuk 15 minit sebelum show. Kalau datang lambat? Kena ‘quarantine’ dulu. Later bila masa sesuai baru diorang let us in dengan guide oleh pekerja-pekerja mereka. Jangan risau kalau tersesat ke,…

Hari itu Izz ada mentioned pasal dapat invitation dari Nuffnang untuk datang ke Maxis Blackberry Playbook Workshop kan? Entry awal tu ada dekat sini. So, I did go to the workshop and I’m gonna tell you everything I experienced from it. Bukan setakat Izz dapat tahu info-info menarik pasal Blackberry Playbook, tapi lebih daripada itu. (^.^) Ini entrance dia Meriah kan?? ramai giler manusia kat sini. They all wanted to have a closer look to the new playbook The venue was in KL Convention Centre and it started at 10am. Sanggup bangun pagi untuk follow workshop tuh tapi apa bendanya Blackberry Playbook nih?? Smartphone phone terbaru dari Blackberry ke? Ouh no no no…. Kalau ada yang masih tak tahu dan belum tengok rupa Blackberry Playbook meh sini tengok…. Yesss…tapi apa bagus dan faedahnya Blackberry Playbook nih?? What are the features and benefits of it? Anxious to get your hands on…

Korang yang ada masuk under Nuffnang ada nampak tak image kat atas ni bila nak log in tengok duit korang kat web site Nuffnang nih?? Ada?? Good!…korang ada tak isi form tuh?? Ada?? Good!…Korang dapat tak invitation?? Ada?? Yeahhh…nanti leh jumpa kat sana!! Hehehe…. teruskan membaca…. Actelli itu workshop which will be done by Maxis untuk perkenalkan Maxis Blackberry Playbook diorang. Kalau tak silap ada 40 lucky Nuffnangers yang boleh dapat invitaiton tu kalau diorang ada status Glitterati n own a Blackberry product. Sebab masa nak isi form tu kena kasik sekali BB Pin kita. So, Izz cuba je isi form tu…kot2 lah dapatkan memang meloncatlah kesukaan. Tadi ni Izz baru je balik dari Pavilion tengok Harry Potter, which I will update on the movie review later. Kekdahnya, baru je tengah nak masuk rumah dengan keadaan lemah lesu. Tetiba dapat call yang memang Izz tak ada save dalam contact…